Hej och välkommen till Reko-bloggen, Malakta REDO's och Malakta Ekotripps gemensamma blogg! Här kommer vi bl.a. att skriva om vilka teman kommande Reko-kvällar skall ha samt lämna "rapporter" om hur det har gått!

Hei ja tervetuloa Reko-blogille, Malakta REDO'n ja Malakta Ekotripin yhteinen blogi! Tässä blogissa kerromme mm. Reko-iltojen tulevista sisällöistä ja raportoimme miten illat ovat sujuneet!


tisdag 18 oktober 2011

Malakta Reko på Radio!

Tack för kvällens Tilda-workshop! Även om vi inte var många så var det ändå väldigt trevligt och inspirerande! Roligt var också att vi blev intervjuade från radio, så om ni vill höra oss så ska ni knappa in Radio Vega på lördag. Någon gång mellan kl. 11 och 15 (om jag minns rätt) så kommer inslaget att sändas.

/Fiffi

söndag 16 oktober 2011

Höstens program

Nu har höstens program äntligen blivit uppdaterat! Om man tittar i högra sidospalten hittar man de inplanerade Reko-kvällarna och kan därifrån enkelt klicka in sig för att läsa mera om dom. Just nu finns det enbart kortare texter om de kvällar vi kommer att ha senare i höst, men uppdateringar kommer snart, så håll ögonen öppna!

Det som står härnäst på tur är Tilda-workshopen som hålls inkommande tisdag.

Jul

Onsdag, 14.12, kl. 18.00 -

Julen behöver inte per automatik betyda konsumtionshysteri. Vi pysslar ihop egna saker inför jul. Julkort, snygga paket och kanske någon liten julklapp, t.ex. ljuslyktor av konservburkar etc.
Hanna Enlund (Marthainspiratör, välkänd loppisentusiast, kursdragare på Närpes Vuxeninstitut och bloggare på Hannas Virrvarr) kommer och visar oss hur man, i sann ReDo-anda, snyggt packar in julklappar med hjälp av det man hittar hemma, istället för att köpa julklappspapper och rosetter.

Ta med sånt du tror kan komma till nytta, t.ex. reklam- och dagstidningar, gamla julkort, bokmärken, tomma kartonger, konservburkar, band etc.

Te, glögg och saft + bulle finns till försäljning i caféet ifall man blir lite småhungrig efter allt pysslande.

Inget deltagaravgift!

 Bild som helt kallt stulits från Hannas blogg

Tygtryck

Vårterminen 2012

Det går enkelt och snabbt att förnya gamla kläder, väskor etc. genom tygtryck. Vi prövar på enklare tryck med mallar, måla på fri hand och screentryck.

Ingen deltagaravgift! 

Obs, framflyttat till våren.

Eko för småbarnsfamiljer

Tisdag, 8.11, kl. 18.00 - 19.30

Miljöingenjör & Marthainspiratör Josefin Stolpe berättar om hur man kan leva mer ekologiskt som småbarnsfamilj men också varför. Vi funderar bl.a.över barnmat, tygblöjor och konsumtion.

Ingen deltagaravgift! 

torsdag 6 oktober 2011

REDO: Tilda-workshop

Tisdagen den 18:e oktober ordnar vi en REDO-kväll med Tone Finnangers kända Tilda-figurer som tema. De söta figurerna och inredningsdetaljerna passar perfekt att tillverka av återanvänt material, helt enligt vår REDO-princip, dvs. göra nånting nytt av något gammalt. Jojo Stolpe, som har flera "Tilda-år" på nacken, kommer att finnas på plats för att hjälpa oss med tips och idéer.

Vi träffas kl. 18.00 vid Malakta. Material, mönsterpapper, mönsterböcker och symaskin finns på plats. Men i vanlig ordning får man mer än gärna ta med eget material (tyger, knappar, band etc.) och så delar vi med oss av våra "skatter". Har du en symaskin kan du gärna ta med den också!

I vanlig ordning vill vi också prata och utbyta idéer lika mycket som vi skapar nytt av gammalt, och då behövs det ju lite att dricka och också nåt att knapra på till! Så varm dryck och tilltugg utlovas till det ringa priset av 2 €.

Ingen deltagaravgift!